Коледни мъфини с канела и джинджифил

06/06/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру190883365014
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо48
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта с телена бъркалка. Сипваме прясно мляко, олио, настърган пресен корен джинджифил, ванилия и канела.

Разбърква се добре с вилица, прибавяме накрая брашното, пресято с бакпулвера през сито. Отново се разбърква на гладка кексова смес.

В хартиени кошнички сипваме по 2-3 с л от кексовата смес, наредени във форми за мъфини, но не догоре, защото се надуват.

Нареждат се чашките в широка тава и печем в загрята фурна 180°C за 20 -25 минути.

Изваждат се и охлаждаме на скара.

В купа се разбива крема сирене, пудра захар и заквасена сметана с една ванилия.

С нож за мазане се намазват отгоре мъфините и украсяваме с захарни перли.

Оставят се в хладилника да стегнат.

Вкусно и празнично!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар