Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешко филе с мед, горчица и зехтин

Пилешко филе с мед, горчица и зехтин

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Пилешко филе с мед, горчица и зехтин
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
06/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
16 мин.
Готвене
17 мин.
Общо
33 мин.
Порции
2
"Няма нужда да ви пожелаваме Добър апетит, сигурни сме, че е толкова вкусно, че направо ще оближете чинията"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 400 г
  • горчица - 5 с.л.
  • мед - 4 с.л. течен
  • масло - 20 г.
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • розмарин - 2 клонки
  • черен пипер - на вкус
  • прясно мляко - за накисване на пилешкото
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе, измито и подсушено, натъркайте с черен пипер и след това залейте с прясно мляко - толкова, колкото да го покрива. Сложете клонките розмарин между месцето или просто отгоре, завийте със стреч фолио и оставете за една нощ в хладилник.

На другия ден, преди да приготвите ястието, което е така бързо и лесно, извадете купата с месото 30 минути на стайна температура.

През това време разбъркайте хубаво меда и горчицата, може да ползвате дижонска или ретро - както ви харесва, получава се страхотно и с двете.

За повече сос може да си увеличите количествата или да варирате - ако искате да преобладава сладкият привкус, да сложите наравно мед и горчица.

Пилешкото месо и розмарина извадете от млякото и подсушете. Нарежете филето на парчета, не много дебели, и осолете, а листенцата на подправката накъсайте, изхвърляйки стъблото.

Загрейте лъжичките зехтин на силен огън и запечете парчетата месо, докато леко започнат да добиват загар. Сложете и маслото и гответе още минутка, след което прибавете сместа от мед и горчица и розмарина.

Намалете температурата веднага и разбърквайки, гответе още 2-3 минути.

Оставете настрана от огъня за още 2-3 минути под капак, за да улегнат вкусовете, и поднесете.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: