Пресни картофчета в свинска мас

06/06/2018
Мими А.
отМими А.Иноватор40414269
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо114
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пресни картофи - 1 кг малки
  • свинска мас - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • сода бикарбонат - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • пресен лук - 2 - 3 стръка
  • индийско орехче - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме цели пресните картофчета в дълбок съд с вода и добавяме содата и брашното. Оставяме за 30 минути и след това изливаме водата.

Измиваме много добре картофите под течаща вода. Посоляваме ги, поръсваме черния пипер и индийското орехче и ги разбъркваме.

Намазваме дъното на тефлонова тава с маста. Изсипваме картофите и ги разпределяме равномерно.

Поставяме в загрята фурна и печем на 180 градуса и вентилатор около 20-30 мин, като от време на време разбъркваме.

Сервираме готовите картофи поръсени отгоре с нарязан пресен лук.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!