Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Печени Картофи»Пресни картофчета в свинска мас

Пресни картофчета в свинска мас

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Пресни картофчета в свинска мас
Снимка: Анонимен
1 / 2
06/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пресни картофи - 1 кг малки
  • свинска мас - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • сода бикарбонат - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • пресен лук - 2 - 3 стръка
  • индийско орехче - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме цели пресните картофчета в дълбок съд с вода и добавяме содата и брашното. Оставяме за 30 минути и след това изливаме водата.

Измиваме много добре картофите под течаща вода. Посоляваме ги, поръсваме черния пипер и индийското орехче и ги разбъркваме.

Намазваме дъното на тефлонова тава с маста. Изсипваме картофите и ги разпределяме равномерно.

Поставяме в загрята фурна и печем на 180 градуса и вентилатор около 20-30 мин, като от време на време разбъркваме.

Сервираме готовите картофи поръсени отгоре с нарязан пресен лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: