Агнешки Кюфтета по Гръцки

06/06/2018
Мими А.
отМими А.Иноватор36914269
"Може да изберете с каква гарнитура да ги поднесете, но не може да пропуснете да опитате тези невероятни агнешки кюфтенца "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо122
  • Преглеждания за месеца122
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • агнешка кайма - 1 кг
  • джоджен - 1/2 ч.л. сушен
  • чесън - 1/4 ч.л. сушен
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • лют червен пипер - 1/4 ч.л.
  • мащерка - 1/2 ч.л. сушена
  • сол - 1 ч.л.
  • галета - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • зехтин - за готвене за пърженето
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме каймата с всички подправки, включително и галетата, омесваме добре и прибираме в хладилника за 24 часа, увита в прозрачно фолио.

На другия ден изваждаме каймата от фолиото, поставяме я в купа и чукваме вътре двете яйца. Размесваме добре.

Сипваме в дълбок тиган обилно количество зехтин и загряваме.

Взимаме по малко от каймата и оформяме кюфтенца.

Пържим ги от двете страни до златисто.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Яница Николова
Вкусни!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв