Пълнени тиквички с кайма със запечена заливка

06/06/2018
По_Силвенски
отПо_СилвенскиНовак13363
"Сочна плънка и ароматна заливка - изпълнени са и двете задължителни условия, за да наречем това ястие истинска вкусотия "
Приготвяне15 мин.
Готвене105 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо872
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • тиквички - 3 бр.
  • кайма - 500 г
  • чесън - около 2 скилитки
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • копър - няколко стръкчера
  • олио - за намазване
  • За заливката
  • яйцa - 1 бр.
  • брашно - около 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • Поръска
  • кашкавал - 200 г настърган
  • копър - 1 стръкче
  • чеснов сос - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките хубаво се измиват. Отрязват им се крайчетата и се режат на две по дължина. Издълбават се като лодки. Остатъка ще се ползва за заливката.

Намазват се с малко олио и сол. Подреждат се в тава.

Каймата се омесва със ситно нарязан копър, смачкан чесън с преса, сол и черен пипер.

Пълнят се тиквичките. Така се слагат да се пекат за около 1 час на 200 градуса.

След като се запекат, се обръща всяко кюфтенце и се полива със заливка, която се приготвя, като останалата част от тиквичката се пасира с яйце, брашно и сол.

Отново във фурната за около 30 мин на вентилатор. След това се поръсва с настърган кашкавал и още няколко минути до запичане на кашкавала.

Готовото ястие се поставя по малко стръкче копър и по желание с чеснов сос.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар