Тиквички със спанак и рачешко месо

06/06/2018
Самира
отСамираЧирак86187172
"Това не са просто пълнени тиквички, а невероятно вкусно лятно предложение за гурмани "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо64
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От тиквичките се правят лодки, като внимателно с лъжица се отстранява вътрешната част.

Нарежете на ситно вътрешността от тиквичките.

Лодките се спускат за 4 минути във вряща вода и след това се охлаждат.

Подправете със сол и черен пипер.

Спанакът се измива и се запържва леко в малко зехтин заедно с нарязания зелен лук.

Нарязаното рачешко месо смесете с грис, добавете яйца, лук, копър и половината доматено пюре. Подправете на вкус.

Напълнете лодките с пълнежа и ги поставете в бульон от останалото доматено пюре и останалото от вътрешността на тиквичките, малко топла вода и печете 25 минути във фурната на 220 градуса.

При поднасяне украсете по ваш вкус.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!