Паста с аспержи и доматен сос

07/06/2018
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф71069644821
"Лека, ароматна и вкусна - изпълнили сме всички задължителни условия за приготвянето на перфектната паста "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо139
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • лук - 50 г жълт
  • аспержи - 500 г
  • чесън - 2 скилиди
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л. за готвене
  • домати - 2 бр. свежи големи обелени или 1 бр. консерва
  • паста - 500 г по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тенджера с дебело дъно се загрява зехтин. Прибавя се наситнен лук и чесън. Задушават се за около 1-2 мин. Прибавят се обелените доматите на кубчета, ако са свежи, или 1 бр. консерва домати.

Посолява се със сол, червен пипер и черен пипер, поръсва се с мащерката. Оставя се на умерен котлон, докато изври напълно водата от доматите. След това се сваля и се оставя настрана.

Аспержите се почистват, като се откъсва долната им твърда част. Бланшират се в подсолена вряща вода за 3 мин. Изваждат се и се поставят в купа с ледена вода за кратко. След това се подсушават и начупват на парчета.

Пастата се сварява според указанието.

Готовата паста се изсипва в голяма купа, добавят се парчетата аспержи, разбърква се.

По избор може да се капнат няколко капки зехтин.

Разпределя се в чинии, залива се с доматен сос, накъсват се листа босилек.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар