Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Запеканки»Запечени тиквички с картофи и наденица

Запечени тиквички с картофи и наденица

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Запечени тиквички с картофи и наденица
Снимка: Росица Петрова
4 / 5
07/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Различен, но вкусен прочит на класическия рататуй - този път с наденица и картофки"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • картофи - 4 бр. (пресни)
  • наденица - 2 бр.
  • галета - 100 г
  • царевично брашно - 3 с.л.
  • олио - 20 - 30 мл
  • сол
  • черен пипер
  • копър - сух
  • за соса
  • кисело мляко - 200 г
  • майонеза - 100 г
  • чесън
  • копър - пресен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете тиквичките на шайби. Поръсете със сол и ги оставете за час да си отпуснат водата.

Нарежете пресните картофи и ги бланширайте във вряща подсолена вода за 5 минути. Изцедете водата и ги оставете да се охладят.

Смесете галетата, царевичното брашно, черния пипер и сухия копър.

Нарежете и наденицата (аз ползвах македонска).

Подмажете тавичка с олио и започнете да редите, като първо оваляте тиквичките и картофите в сместа с галетата.

Редувайте до изчерпване на продуктите.

Накрая полейте с малко олио и печете в загряна фурна на 220 градуса за около час до готовност.

През това време си пригответе соса.

Смесете майонезата с киселото мляко, прибавете 1 скилидка чесън, пресен копър и сол на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: