Скумрия на Пара

09/06/2018
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comМастър Шеф67420822631
"Тържествено обещаваме, че това ще е най-вкусната и най-здравословната скумрия, която може да опитате "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо288
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумриите се почистват от вътрешностите, махат се главите и опашките, отстраняват се перките и се измиват хубаво под течаща студена вода. Нарязват се на шайби с дебелина около 1 сантиметър и се поръсват със сол и черен пипер.

Оставят се за около 20 минути на хладно.

В по-широка тенджера се подреждат смокиновите клонки/пръчки. Ако не разполагате със смокинови, заменете ги с лозови. Долива се вода, пускат се в нея розмарина, леко счуканото синапено семе, кората от 1 лимон и обелените и разрязани на половинки скилидки чесън.

В специален съд за готвене на пара, който се поставя върху тенджерата, се нареждат на един ред шайбите скумрия. Ако нямате такъв съд, може да импровизирате с подходящ размер гевгир или метално сито.

Захлупете и задушавайте рибата, докато стане готова. Получава се стегнатата, задушена, леко опушена, крехка, сочна и ароматна риба.

Поднесете гарнирана с резен лимон.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар