Брюкселски пастет

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Брюкселски пастет1 / 2
29/01/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8
"Опитайте тази оригинална рецепта за брюкселски пастет, след което му се насладете върху хрупкави брускети"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 малко пиле
  • сланина - 200 г
  • свинско месо - 500 г
  • корени - 1/2 ч.л. микс подправки
  • бренди - 3 с.л.
  • дафинов лист - 1 брой
  • сланина - 12 парченца
  • мащерка - 1/2 стръкчета
  • мас
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изрежете месото от гърдите на пилето. Смелете 2 пъти в машинка за мелене останалото месо, сланината, свинското месо, добавете корените, брендито, черния пипер и претрийте през цедка.

Разбъркайте сместа с лъжица до получаване на гъста каша. Поставете нарязаната на парчета сланина на дъното на формата за печене.

Сложете дафинов лист, мащерката и сипете половината смес с кайма. Покрийте с тънки филийки от пилешките гърди и парченца сланина. Отгоре разстелете останалата смес. Отново покрийте с тънките парченца сланина и притиснете.

Сложете капак и пъхнете брюкселският пастет да се пече в слаба фурна за 2 часа. Покрийте изпечения пастет с кърпа. Притиснете с нещо тежко и оставете 12 часа така.

Според оригиналната рецепта брюкселският пастет се поднася, полят с разтопена мас, но който не иска, може да пропусне тази стъпка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

megass
megass
Структурата на пастета не трябва да е толкова груба.
07.12.2014 13:58