Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Сарма кебап по селски

Сарма кебап по селски

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432391401654
Сарма кебап по селски1 / 2
08/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
135 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • свински гърди - 500 г
  • червено вино - 5 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер
  • зелеви листа - 4 - 5 бр.
  • лук - 1 и 1/2 глави
  • домати - 2 бр. от консерва
  • кимион - 2 щипки
  • магданоз - 4 стръка
  • мариновани печурки - 200 г
  • пушена сланина - 100 г
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се реже на дребни кубчета и се маринова за около 30 минути с вино, сол, черен пипер и чубрица.

Лукът се пържи в загрятото олио до карамелизиране.

Добавят се месните кубчета и се запържват на силен огън.

След това се задушават на по слаб огън. Добавят се домати и кимион. Подправя се с магданоз.

С получената смес се завиват сарми, като се добавят и гъби.

Редят се в тенджера, като под всяка сарма се стремим да има лентичка пушена сланина.

Заливат се с равни части вода и зелев сок и се задушават при 160 градуса за около 90 минути

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: