Aспержи в буркани

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Aспержи в буркани1 / 2
29/01/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.

Необходими Продукти

  • аспержи
  • сол - 20 г сол на 1 л вода
  • лимонтузу - 1 г лимонена киселина на 1 л вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете аспержите да се накиснат за 1 час във вода, за да се измият евентуални мръстотии. След това ги измийте под течаща вода, подсушете и ги обелете, освен ако не използвате наистина пресни и млади аспержи.

Сортирайте ги с еднакъв размер, за да няма различни аспержи в бурканите. Подрязват се с еднаква височина - 3 см по-ниски от бурканите. Самите връхчета може да консервирате в отделни бурканчета.

Така ги навържете на снопчета, за да ги бланширате по-лесно. Пригответе сместа за бланширане от вода с оказаното количество сол и лимонтузу за всеки литър течност.

При бланширането потапяйте за 1-2 минути първо долната част на стеблата, а след това за 1 минута целите аспержи. По този начин аспержите стават еластични и не се късат. Веднага след бланширането се измиват в студена вода.

Подредете ги в бурканите с върховете нагоре и ги залейте с горещата подсолена вода. Затворете бурканите и ги стерилизирайте за 1 час във вода до 80 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: