Бадемова торта с Бейлис

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432401401654
Бадемова торта с Бейлис1 / 2
08/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.

Необходими Продукти

  • Блат
  • яйца - 8 бр.
  • захар - 170 г
  • бисквити - 140 г счукани
  • бадеми - 140 г смлени
  • Крем I
  • жълтъци - 2 бр
  • захар - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 500 мл
  • Крем II
  • краве масло - 125 г
  • захар - 3 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • Крем III
  • шоколад - 150 г
  • бейлис - 50 мл
  • за украса
  • крокан - 50 г
  • филирани бадеми - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата се разбиват поотделно белтъците и жълтъците с половината от захарта. Към жълтъците се прибавят бисквитите и бадемите и постепенно по малко и от белтъците.

Бърка се с шпакла или дървена лъжица, за да не падне сместа. Изпича се блат и като изстине, се разрязва на три части.

Крем:

Жълтъците, захарта и брашното се разбъркват на каша и се прибавят към прясното мляко. При непрекъснато бъркане се вари на гъст крем. Оставя се да изстине.

Маслото и захарта се разбъркват добре. Ароматизира се с ванилия. Смесва се с охладения първи крем и с разтопения на водна баня и охладен шоколад.

Добавя се и Бейлисът или друг ликьор.

Платките се сиропират с карамеления сироп и се намазват с крем.

Най-отгоре се маже с крем и се поръсва с филиран бадем и крокан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: