Десерт с череши и извара

09/06/2018
Албена
отАлбенаМастър Шеф59375120323
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо585
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Черешите се измиват и почистват от костилките.

Бисквитите се смилат на брашно с блендер и се омесват с омекналото масло.
След като се омесят хубаво с маслото, полученото тесто се слага на дъното на покрита с хартия за печене форма с подвижен борд.

Тестото е ронливо и за това е необходимо да си помогнем с пръсти, за да се притисне и оформи блатът. След това формата се слага в хладилник, за да се стегне и охлади кората.

През това време се приготвя кремът. За целта желатинът се накисва в купичка с малко вода (50-60 мл), за да набъбне.

В друг съд се слагат изварата, сметаната, ванилията и захарта. С помощта на миксер кремът се разбива и хомогенизира. Набъбналият желатин се разтваря на водна баня и заедно с черешите се слага в крема.

Всичко се обърква добре, след което сместа се разпределя върху бисквитеният блат. Повърхността се заглажда и десертът се слага в хладилник, докато се стегне кремът.

Ако не разполагаме с време, можем да го поставим и във фризера за кратко.

Декорирането на това сладко изкушение е въпрос на въображение и вкус.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар