Гъби с лук и домати

10/06/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1357137513844
"Много вкусно, много бързо и много обичано от всички зеленчуково ястие "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо755
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • гъби - 600 г
  • лук - 1 - 2 глави
  • домати - 3 бр
  • зеленчукова подправка - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • джоджен
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите и ги нарежете на по едри парчета или ивици. Лука нарежете на полумесеци а доматите на кубчета или обелени и пасирани.

В малка тенджера или касерола сложете олио и гъбите, задушете леко, след което прибавете лука и доматите.

Оставете да къкри на умерен котлон, като малко по-късно овкусете с подправките.

Изключете ястието, след като се сгъсти и остане на мазнина.

Сервирайте гъбите топли.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!