Картофи с ориз на котлон

10/06/2018
Таня
отТаняМастър Шеф118712416313
"Бързо, вкусно и икономично - супер яхния, готова за по-малко от час "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо759
  • Преглеждания за месеца118
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушаваме нарязаните лук, морков и чушка в мазнината с малко вода под капак.

След малко добавяме и останалата вода и посоляваме.

Обелваме картофите и нарязваме на едри кубчета, като ги прибавяме в тенджерата, и оставяме да врат.

Намаляваме степента на котлона и оставяме да къкри.

Прибавяме доматите и ориза, когато картофите са почти омекнали.

Поръсваме с черен пипер и сол и оставяме да ври до готовност.

Когато ястието е вече готово, тогава слагаме нарязания магданоз, като захлупваме с капака и оставяме така за 10 минути.

Поднасяме тогава, когато самото ястие се охлади.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар