Вкусна яхнийка с македонска наденица

09/06/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф752447365
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо182
  • Преглеждания за месеца181
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • тиквички - 2 бр. средни по големина
  • пресни картофи - 6 бр.
  • лук - 1 глава
  • олио - 50 мл
  • паприкаш - 1 буркан /800 мл/
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • македонска наденица - 2 парчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и обелете лука, тиквичките и картофите, нарежете ги на не много големи кубчета.

В тенджера налейте олиото и добавете нарязания зеленчук, задушете на слаб огън, докато сокът на зеленчука изври.

Посолете и поръсете черен пипер на вкус, добавете паприкаша и гореща вода, колкото да покрие зеленчука, варите до готовност на картофите и отстранете от котлона.

Обелете, нарежете на филийки наденицата. В тиган с малко олио запържете от всички страни до красив кафяв цвят.

Прибавете изпържената наденица към готовата яхнийка, разбъркайте.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар