Яхния с Картофи и Ориз

10/06/2018
Галя Николова
отГаля НиколоваЧирак561
"Най-вкусната яхния е онази, която е приготвена с много любов, но и тази с картофи и ориз е супер "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 267
  • Преглеждания за месеца136
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се слага олиото, добавят се лукът, чесънът, морковът и пиперката, нарязани на ситно. Добавя се и виното.

След 2-3 минути, като се изпари виното, се добавя доматът, червеният пипер, картофите и девесила. Овкусява се със сол и щипка млян черен пипер.

Залива се с топла вода, докато се покрият продуктите и малко повече, след като заври, котлонът се намаля и яхнията се оставя да къкри на тих огън около 20-25 минути, докато картофите са готови.

Добавя се и измитият в няколко води ориз, оставя се още малко и той да се свари.

Накрая се поръсва с магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар