Пролетни пълнени тиквички

09/06/2018
"Пролетта идва с аромат на вкусни пълнени тиквички, поне при нас "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 120
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • тиквички - 4 бр.
  • кайма - 300 г
  • кашкавал - 100 г
  • пресен лук - 2 бр.
  • пресен чесън - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • магданоз - 1/2 връзки пресен
  • копър - 1/2 връзки пресен
  • черен пипер - 3 щипки млян
  • червен пипер - 3 щипки млян
  • сол - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, измиваме тиквичките и ги разрязваме на две половини. Издълбаваме вътрешността им с лъжица, посоляваме ги и ги нареждаме в подходяща тавичка. След това нарязваме на ситно лука, чесъна, морковите, магданоза, копъра и пълнежа от тиквичките.

За плънката слагаме тенджера на котлона с малко олио, прибавяме лука, чесъна, морковите и слагаме капака на тенджерата, докато се задушат.

После добавяме каймата, а по-късно - пълнежа от тиквичките. От тиквичките се отделя водичка, която трябва да оставим да изври. Когато плънката се сгъсти достатъчно, я премахваме от котлона и я овкусяваме със сол, черен и червен пипер, добавяме магданоза и копъра.

Готовата вече плънка разпределяме в тиквичките и слагаме малко вода в тавичката. Слагаме ги във фурната първоначално на силна фурна, докато заврат, а след това на по-ниска, за да покъкрят, докато водата поизври.

Когато видим, че са изпечени добре, ги изваждаме от фурната и докато са още топли, рендосваме кашкавал, сервираме ги поръсани с малко копър.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!