Задушени гъби с лук и масло

09/06/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1358137713854
"Десет минути и тази постна вкусотийка е на масата - опитайте, ако не вярвате "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо723
  • Преглеждания за месеца115
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • печурки - 500 г
  • пресен лук - 3 стръка (може и стар лук)
  • масло - 80 - 100 г
  • джоджен - 1 ч.л. сух
  • зеленчукова подправка - 1 к.л.
  • червен пипер - щипка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете гъбите, ако са малки, само ги измийте, без да ги белите.

Нарежете ги на ивици, лука нарежете на ситно или както вие предпочитате. В дълбок тиган с капак сложете маслото да се разтопи, след което сипете гъбите и две три лъжици вода.

Разбъркайте и след като си пуснат сок, поръсете с подправката, джоджена, покрийте с капака и оставете да се задушават.

След като останат на мазнина, сипете лука, разбъркайте и оставете за още 5 минути.

Преди да изключите котлона, поръсете със червен пипер.

Сервирайте топли.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!