Бързо свинско с грах на котлон

10/06/2018
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор4971995551
"Когато не искате да губите никакво време, защото коремът къркори - страхотно бързо свинско с грах на котлон "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо664
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинска плешка - 600 г
  • грах - 400 г замразен (1 пакет на Bonduelle)
  • кромид лук - 1 глава, голяма
  • заготовка за супи - 1 бурканче от пюре
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • брашно - 1 с.л., равна
  • растителна мазнина - 4 - 5 с.л.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме свинското месо от сухожилия и ципи. Нарязваме го на късчета.
Запечатваме го в растителната мазнина за кратко.

Прибавяме нарязания на кубчета кромид лук и разбъркваме на умерен огън, докато омекне.

Следва да добавим червения пипер и доматената заготовка за супи. Тя включва морков, червена пиперка и настъргани домати.

Стерилизираните зеленчуци са задушени и скъсяват времето на термичната обработка.

Изплакваме граха и го прибавяме. Овкусяваме със сол, пускаме цяла скилидка чесън за аромат и доливаме с вода.

Ястието къкри под капак на умерен огън.

Сгъстяваме яхнията, като разтворим брашното в малко студена вода.

Поръсваме ястието с прясно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар