Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печени Бутчета с Масло и Бира

Печени Бутчета с Масло и Бира

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Печени Бутчета с Масло и Бира
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
05/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Колко малко му трябва на човек да се усмихне - печени бутчета с масло и бира и бира, и още малко бира"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 6 бр.
  • бира - 1 стъклена бутилка
  • масло - 150 г
  • червен пипер
  • черен пипер
  • пилешки бульон - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета ги измийте и леко поръсете със сол, сложете ги в тавичка.

В купичка стрийте пилешкото бульонче и разтопеното масло, може да добавите и малко чесън на прах, ако обичате да имат лек чеснов вкус.

С четка хубаво намажете бутчетата, поръсете ги с малко червен пипер.

Сипете бирата в тавата, включете фурната на 170 градуса и запечете бутчетата, като на няколко пъти ги мажете с останалото масло.

Ако имате бутчета от домашни пилета, може първо леко да ги сложите да се варят и после да ги запечете или трябва да сложите алуминиево фолио, за да се задушат, след което да ги запечете.

Печените Бутчета с Масло и Бира са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Stoevmobile
Stoevmobile
Пекох стандартните за пилешки бутчета към 45-50минути на около 180градуса.
25.03.2023 22:48