Гъби с ориз на тиган

10/06/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1354137413804
"Няма да си кривим душата, любимо ни е - хем лесно за правене, хем толкова вкусно "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо797
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • гъби - 350 г (4 бр.)
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 бр.
  • зеленчукова подправка - 1 к.л.
  • джоджен
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио
  • масло
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете гъбите, нарежете ги на ивици.

Лука нарежете на ситно и заедно със гъбите ги сипете в тиган с малко олио и масло.

Задушете ги, след което прибавете измития ориз, зеленчуковата подправка и запържете, докато оризът стане прозрачен.

Сипете две чаени чаши вода и оставете да къкри на умерен котлон, като на моменти разбърквате.

Ако искате оризът да е с по-кремообразна текстура, сипете повече вода.

Овкусете с подправките и преди да изключите котлона, поръсете с червен пипер.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар