Гъби с ориз на тиган

10/06/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1343136513634
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо454
  • Преглеждания за месеца454
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете гъбите, нарежете ги на ивици.

Лука нарежете на ситно и заедно със гъбите ги сипете в тиган с малко олио и масло.

Задушете ги, след което прибавете измития ориз, зеленчуковата подправка и запържете, докато оризът стане прозрачен.

Сипете две чаени чаши вода и оставете да къкри на умерен котлон, като на моменти разбърквате.

Ако искате оризът да е с по-кремообразна текстура, сипете повече вода.

Овкусете с подправките и преди да изключите котлона, поръсете с червен пипер.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар