Постна яхния от зелен фасул в тенджера под налягане

10/06/2018
marcheva14
отmarcheva14Иноватор65268943031
"Бързо, лесно и ужасно вкусно - вижте как да приготвите любимата яхния за нула време "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо351
  • Преглеждания за месеца350
  • Преглеждания за седмицата74
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тенджера под налягане.

Почиства се зеленият фасул под течаща вода. Ако са много дълги шушулките, може да се срежат през средата.

Главите лук се наситняват. Морковите се почистват и нарязват на кубчета / шайби. Целината се почиства и нарязва на кубчета. Чесънът, ако са големи скилидите, се разрязват на парчета.

В тенджерата се загрява зехтинът. Изсипват се наситненият лук, морковите и целината. Посолява се със сол. Задушават се в зехтина, докато омекнат.

Прибавя се зелен фасул, добавя се червен пипер и зърната черен пипер. Разбърква се и се залива с настърганите домати и отново се разбърква.

Долива се вода само до фасула и се затваря капакът на тенджерата. Котлонът се намалява до 6 степен от 9 възможни и след като зашуми клапанът, се засича времето на готвене, около 25 - 30 мин.

След като клапанът/парата спадне, се отваря тенджерата и се добавя лъжицата масло. Не се разбърква с лъжица, а се поклаща самата тенджера, за да се разпредели навсякъде.

Наситнява се магданоз и копър и се посипва отгоре.

По избор може да се сервира с топка гъсто кисело мляко.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар