Крем с рикота и праскови

11/06/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф7934953167
"Нежен десерт, който ще донесе много наслада на всички, които го опитат "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 555
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Две от прасковите се пасират или смилат в блендер, докато станат на фино пюре.

В купа се изсипва рикотата, цеденото кисело мляко, крема сиренето, захарта и прасковеното пюре.

Всичко се пасира много добре, работейки на най-високата степен на пасатора, за да стане фин въздушен крем и всички дрождички от рикотата да изчезнат.

Съветът ми е да се опита и ако трябва да се регулира на захар, тъй като зависи от сладостта на самите праскови, които използвате. Ако е необходимо, си добавете още пудра захар и отново пасирайте за кратко.

Разсипете в чашки и върху всяко кремче подредете фини парченца от третата праскова и украсете с пресни листа от мента.

Да ви е сладко!

* Може да използвате цели или половинки плодове от компот, ако не разполагате със пресни. Просто трябва добре да ги подсушите или оставите да се отцедят от течността.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар