Пандишпанов сладкиш с кайсии

11/06/2018
Албена
отАлбенаМастър Шеф60875620704
"Щастието е в малките неща - усмивката на дете, прегръдката на близък, парче пандишпанов сладкиш с кайсии "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 734
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавичката, в която ще се пече сладкишът, се слага една чаена чаша захар да се карамелизира.

След като се карамелизира, се прибавя кравето масло и сместа се разбърква.

Отгоре се нареждат измитите, почистени от костилки кайсии с разреза надолу.

В купа се разбиват яйцата и захарта на пухкав крем. След това към тях се прибавя пресятото брашно и бакпулвера.

Сместа се разбърква добре и се изсипва върху кайсиите.

Сладкишът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Готовността му се проверява с дървен шиш или клечка за зъби.

При поднасяне се обръща върху голяма чиния с плодовете нагоре.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар