Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печени крилца в плик с картофи

Печени крилца в плик с картофи

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
12/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Уверете се, че имате плик под ръка, защото ще ви трябва при печенето на крилцата с картофи"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 1 кг
  • картофи - 500 г
  • синап - 1 к.л., смлян
  • мед - 1 с.л.
  • доматено пюре - 5 с.л.
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • соев сос - 3 с.л. тъмен
  • сос уорчестър - 1 с.л.
  • джинджифил - 1 к.л. на прах
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • черен пипер - 1 к.л.
  • лют червен пипер - 1 к.л. по - едро смлян
  • зехтин - 2 с.л.
  • бира - 250 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките крилца се почистват, измиват и оставят в гевгир, за да се изцедят.

В дълбок съд се смесват подправките (синап, джинджифил, чесън, черният и лютият червен пипер), медът, ябълковият оцет, доматеното пюре, сосът Уорчестър и соевият сос. Главата лук се настъргва и също се добавя към маринатата.

Опитвайте маринатата, за да балансирате съотношението сладко-кисело-пикантно по ваш вкус.

Крилцата се потапят в маринатата и се оставят на хладно около поне за 1 час, но колкото повече - толкова по-добре.

Картофите се обелват и нарязват. Прехвърлят се в плик за печене. Добавя се олиотото и бирата.

Крилцата също се прехвърлят в плика. Пликът се завръзва и леко се разклаща, за да се разпредели всичко равномерно.

Слага се в тавичка за печене и пликът се продупчва от горната страна на 2-3 места с клечка за зъби, за да не се надува по време на готвенето.

Тавичката се прехвърля в предварително нагорещена на 180 градуса фурна (на средна решетка и включен вентилатор) и ястието се пече около 1 час и 10 минути.

Пилето с картофи се сервира горещо.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: