Мусака с воденички, дробчета и ориз

11/06/2018
Албена
отАлбенаМастър Шеф60875620704
"Топ предложение за похапване днес - ароматна мусака с воденички, дробчета и ориз, която ви препоръчваме да гарнирате с малко кисело мляко "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо250
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките дробчета и воденички се измиват, почистват и сваряват в подсолена вода.

Зеленият лук и морков се почистват и нарязват на дребно, след което се задушават направо в тавата, в която ще готвим с малко мазнина и вода.

След като омекнат, към тях се прибавя измитият и нарязан киселец. След като си смени цвета, се прибавя измитият ориз. Долива се половин чаша вода, сол и черен пипер. Всичко се разбърква хубаво.

След като оризът набъбне, се прибавят нарязаните на средно големи парчета пилешки дреболии, доливат се още четири чаши вода и ястието се слага да се пече във фурна на 200 градуса.

Малко преди готовност се залива със заливка приготвена от разбитите яйца с киселото мляко, брашното и содата.

Връща се отново във фурната и се допича, докато се получи хубав загар.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!