Бързи топчета от тиквички и кайма на фурна

11/06/2018
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор4901955421
"Апетитни, изсушаващо ароматни и безобразно вкусни - такива са нашите бързи топчета от тиквички и кайма на фурна "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции27
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо345
  • Преглеждания за месеца344
  • Преглеждания за седмицата73
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • тиквички - 4 бр., малки
  • телешка кайма - 200 г
  • кашкавал - 100 г пикантен
  • пармезан - 4 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • чили - 1 ч.л. на прах
  • галета - 2 с.л.
  • бадемово брашно - 2 с.л.
  • сол
  • яйца - 1 бр.
  • зелен лук - 2 стръка, зелената част
  • копър - 3 стръка
  • резене - 1 ч.л. семена от
  • растителна мазнина - 2 - 3 с.л.
  • За соса
  • скир - 350 г (на Pilos)
  • сусамов тахан - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • копър - 5 стръка
  • сол
  • черен пипер
  • домашен кетчуп
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тези пикантни топчета преобладават тиквичките пред мляното месо. Тяхната форма е точно една хапка, потопена в млечен сос или домашен кетчуп, който се допълва чудесно с каймата и пикантния вкус. Подходящо бирено мезе за пред телевизора или за пикник.

Измитите тиквички подсушаваме и настъргваме върху памучна кърпа. Изцеждаме ги от водата и ги прехвърляме в купа.

Семената от резене загряваме на тиган, за да активираме ароматите. Стриваме ги в хаванче.

Прибавяме всички подправки, яйцето, нарязаните на ситно лук и копър, настъргания пикантен кашкавал и каймата.

Омесваме добре сместа за кюфтетата. Тя трябва да е твърда и да не лепне.

С леко намазнени ръце оформяме топчета с големината на орех.

Подреждаме ги върху тава, постлана с намазнена хартия за печене.
Поръсваме ги с пармезан.

Печем в предварително загрята на 170 градуса фурна за 15 минути.

За соса смесваме скира със сусамовия тахан. В хаванче със сол стриваме чесъна на паста.

Прибавяме ситно нарязания копър и черен пипер на вкус. Можете да го смените с кимион.

Запечените тиквени топчета поднасяме с млечния сос или с кетчуп по желание.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар