Мусака с Юфка

12/06/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф6014562724
"От всички мусаки най-обичаме тази, която някой друг ни я приготвил "
Приготвяне18 мин.
Готвене50 мин.
Общо68 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо224
  • Преглеждания за месеца224
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе си всички зеленчуци, като доматите и моркова настържете поотделно, а лука, чушката и целината нарежете на ситни кубчета. Картофите направете на едри кубчета.

Загрейте олиото на умерен огън и с щипка сол запържете лука и целината. След 2-3 минути сложете и моркова и чушката и бъркайте още около 4-5 минути.

Сложете и доматите с още малко сол и когато водичката от тях се изпари, но не напълно, сложете каймата и черния пипер и бъркайте, докато стане на трохи. Отстранете от огъня, прехвърлете в тавичка и сложете накълцания магданоз и кубчетата картофи.

Залейте с 300 мл вода, сложете червения пипер и разбъркайте хубаво.

Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 16-17 минути или до полуготовност на картофките.

Извадете тавичката и сипете юфката и още водичка, тъй като ще е почти извряла (около 200 мл) и върнете във фурната за още 10 минути или до пълното омекване на юфката и картофите.

Залейте ястието с разбитите яйца с брашното, солта и киселото мляко и запечете до златист загар на заливката.

Добър апетит!

* Продуктите са за правоъгълна тавичка с размери около 17 на 28 см.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар