Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Яхния»Телешка Яхния със Спанак

Телешка Яхния със Спанак

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793k3
Телешка Яхния със Спанак
Снимка: Таня Левенова
1 / 2
12/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Телешко и спанак - съвършената хармония от вкусове"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 400 г от джголан
  • спанак - 500 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л
  • универсална подправка - 1 ч.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо, нарязано на кубчета, се запържва и се сварява до омекване с малко вода на слаб огън или в тенджера под налягане за по-бързо.

При нужда се налива още вода, ако се вари в обикновена тенджера.

Когато месото е готово, се прави запръжка от лука, моркова, чушката и брашното.

В тенджера с желаното количество от бульона се изсипва, месото и запръжката.

Разбърква се хубаво, посолява се, прибавят се подправките, нарязаният домат и спанакът.

Яхнията се вари още около половин час и се поднася.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: