Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Яхния»Пиле с Грах и Картофи в Тенджера под Налягане

Пиле с Грах и Картофи в Тенджера под Налягане

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
12/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. (около 1.5 кг)
  • картофи - 4 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • грах - 450 г
  • целина - 1 глава
  • кромид лук - 1 глава
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 10 зърна
  • бахар - 5 - 6 зърна
  • кимион - 1 ч.л. на зърна
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • сол
  • магданоз - 1/2 връзка
  • лют червен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се измива със студена вода, нарязва се на порционни парчета и се прехвърля в тенджерата под налягане.

Зеленчуците (картофите, морковите и целината) се обелват и нарязват на едри парчета и се прехвърлят в тенджерата. Изсипва се и грахът при тях.

Добавя се и кромидият лук, и чесънът, също нарязани на по-едро. Залива се с вода, колкото да покрие продуктите, добавя се малко сол, зърна черен пипер, зърна бахар, кимиона, дафиновия лист, олиото и тенджерата се затваря с капака.

Слага се на котлона и след вдигането на налягането в тенджерата (след като започне да излиза пара от клапана) котлонът се намалява и се засичат около 20 минути.

Сваля се тенджерата от котлона и се изчаква парата да спадне, за да се отвори капакът.

Яхнията се сервира в дълбоки порционни чинии, поръсено с нарязания на ситно магданоз и едро смлян лют червен пипер.

Пилето с Грах и Картофи в Тенджера под Налягане е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: