Перфектно Ягодово Парфе

11/06/2018
"Ако Микеланджело беше сладкар, със сигурност първо той щеше да е приговил перфектното ягодово парфе "
Приготвяне30 мин.
Готвене210 мин.
Общо240 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо612
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите са за форма с диаметър 24 см.

Първо приготвяме блата, като разбием яйцата със захарта на пухкав крем. По малко прибавяме пресятото брашно и накрая настърганата кора от портокал.

Изсипваме във форма със свалящ се ринг, постлана с хартия за печене. Печем на 200 градуса до готовност и оставяме на решетка да изстине.

През това време приготвяме крема. В робот смиламе ягодите, пресипваме в касерола и кипваме с половината захар за няколко минути. По желание можете да претриете сладкото през цедка. Оставяте на страна да се охлади.

Сладкарската сметана с останалата захар се разбиват на пухкав крем. В друга купа се разбърква заквасената сметана, към нея се прибавят сладкото от ягоди и разбитата сладкарска сметана и накрая накиснатият и разтопен желатин. Хубаво се разбърква, за да се смеси хубаво желатинът.

В тортена форма се поставя блатът, пристяга се със сладкарски ринг и върху него се изсипва сметаново-ягодовата смес. Заравнява се хубаво, като се стремете сместа да даде плътно до стените на ринга, защото когото се налее течността за желето, да не изтече отстрани. Приберете в хладилник за около два часа да стегне.

Докато парфето стяга, направете захарен сироп от вода и захар да поврат пет минути. Накрая прибавете прецедения сок от портокал, разтопеният желатин и червената боя. Цветът не трябва да е наситен, за да могат да се виждат ягодите.

Когато парфето стегне, налейте внимателно един пласт от 5 мм от сиропа и приберете да стегне. Наредете ягодите и залейте внимателно с останалия сироп. Оставете парфето да стегне до другия ден.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар