Пресни картофи по гръцки с пилешко месо

12/06/2018
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comМастър Шеф6011872133
"Вкусно и лесно - перфектното пилешко с пресни картофки по гръцки "
Приготвяне12 мин.
Готвене60 мин.
Общо72 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 150
  • Преглеждания за месеца1149
  • Преглеждания за седмицата44
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • пресни картофи - 1 кг
  • пилешки бутчета - 3 бр., не много едри
  • лимони - 1 бр.
  • риган - 2 ч.л. сух
  • зехтин - 7 - 8 с.л.
  • морска сол - едросмляна на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофките, ако са дребни, не ги белете, а само ги измийте хубаво под течаща вода с грубата страна на гъбата и ги оставете цели. Ако са от по-едрите, ги обелете и нарежете на четвъртини.

Пилешките бутчета се почистват, измиват и се изцеждат. Посоляват се със сол, черен пипер, риган и кимион.

Картфите се прехвърлят в тавичка за печене. Посоляват се на вкус, поръсват се с черен пипер, едросмляна морска сол, риган, сока от 1 лимон и няколко супени лъжици зехтин.

Разбъркват се хубаво картофките, за да се овкусят и се разстилат по дъното на тавичката равномерно. Добавят се и пилешките бутчета, като им се прави гнезденце в картофите.

Налива се малко вода, колкото да покрие картофките до половината.
Пекат се в предваритлно затоплена фурна на 200 градуса, докато водата в тавичката се изпари, картофите останат само на мазнина и бутчетата придобият златисто-кафяв цвят.

Сервират се веднага, по желание поръсени обилно с магданоз или копър.

И да не забравите узото!

Добър апетит и наздраве!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар