Спагети с Песто Дженовезе и Пармезан

12/06/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф7544833036
"Класика от слънчева Италия, която ще намери почитатели и във всеки български дом "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо220
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За пестото смиламе листата босилек с чесъна, ядките и малка част от зехтина.

Добавяме разбърквайки останалия зехтин и настъргваме на много фино ренде сирената. По желание посоляваме леко и разбъркваме до хомогенна смес.

Спагетите сваряваме по указанията на производителя. Препоръчвам да не ги чупите, а пускате цели във вряща подсолена вода. Стърчащите краища се побутват когато тези, които се намират във водата омекнат, така, лека полека, целите спагети се озовават под водата.

Сварената паста отцеждаме, минаваме за кратко под течаща студена вода, за да пресечем процеса на готвене, отново отцеждаме добре и объркваме със зехтин, за да не слепва.

Разпределяне в чинии, като оформяме спагетите като гнезденце и в него поставяме 2-3 лъжици от пестото.

Порyсваме всяка порция с пармезан нарязан на тънки люспи.

Съвет: Пестото, което ви остане, може да съхраните в хладилник в добре затворено бурканче.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!