Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети с Песто и Сметана

Спагети с Песто и Сметана

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Спагети с Песто и Сметана
Снимка: marcheva14
2 / 4
13/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Ухажване по италиански"

Необходими Продукти

  • босилек - 3/4 ч.ч. свеж
  • пармезан - 1/2 ч.ч. настърган
  • кедрови ядки - 3 с.л.
  • чесън - 2 скилиди
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - 1/3 ч.ч.
  • сметана - 1/2 ч.ч.
  • масло - 2 с.л.
  • пармезан - 1/4 ч.ч. настърган (допълнително)
  • спагети
  • сушени домати - 3 - 4 бр. по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистват се и се измиват листата на босилека. Поставят се в блендер заедно с 1/2 ч пармезан и леко запечените кедрови ядки, чесъна, сол и черен пипер.

Пасира се на няколко пулсации. По време на пасирането се налива зехтин на тънка струйка. Пестото е готово.

Спагетите се сваряват според указанието в подсолена вода.

В тенджера се изсипват сметаната и маслото. Загряват се до точка на кипене и се сваля от котлона.

Добавя се другата допълнителна част от пармезана, разбърква, докато се разтопи и се получи хомогенна смес.

В дълбока сервизна чиния се сервира пастата, тук е мястото да се добавят нарязаните сушени домати - те са по избор, и обилно се полива със сметанов сос и пестото по желание.

Сервират се горещи.

В интерес на истината много не обичам песто, най-вече заради аромата на кедровите ядки, силен е и затова предпочитам основно сос от сметана, масло и сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: