Пудинг от тиквички със сос от печена червена чушка

12/06/2018
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф68169444201
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо176
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • тиквики - 2 бр. средно големи
  • лук - 1 глава жълт
  • яйца - 6 бр.
  • крема сирене - 3 - 4 с.л. Филаделфия
  • кисело мляко - 1 с.л. гъсто
  • сметана - няколко капки високомаслена
  • зехтин - за готвене
  • СОС ОТ ПЕЧЕНИ ЧЕРВЕНИ ЧУШКИ
  • печени чушки - 3 - 4 бр. червени
  • сметана - 100 мл високомаслена
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса.
Форма за мъфини, намаслени - 12 бр. (или по-голяма керамична форма, по избор е приготвянето им)

Тиквичките се измиват под течаща вода. Обелват се, като се оставят резки и от кората им. Нарязват се на дребни кубчета.

Наситнява се и лукът.

Загрява се зехтин в тиган и се поставят зеленчуците. Подправят се със сол и черен пипер. Готвят се, докато малко омекнат тиквичките, но нека да са al dente, защото готвеното им ще продължи и във фурната. Свалят се от котлона и се поставят в широка цедка, за да изтече остатъчната им течност и мазнина.

В купа се разбиват яйцата, добавя се киселото мляко и 3- 4 с.л. крема сирене. Разбива се с телена бъркалка и образувалите се бучки нямат значение. Подправя се със сол и черен пипер. Добавят се и изцедените тиквички, разбърква се и се капват няколко капки от сметаната, отново се разбърква.

Формата за мъфини се намасляват дъното и стените на гнездата. Отгоре се разпределя от сместа във всяко гнездо. Не се препълват, защото по време на печенето много се подуват и ще се разлеят. Поставят се в голяма тава за печене във водна баня.

Пече се на 180 градуса за около 40 до 50 мин или до суха клечка поставена в средата на пудингите.

СОС
Чушките се поставят в пасатор и се пюрират. Добавя се сметаната и отново се разбива до плътна смес. Подправя се със сол и черен пипер.

В чиния се поставя от пудинга и се залива със соса, да се получи като малко капаче.

По избор се поръсва магданоз.

Източник: divina cocinaподобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар