Различна Мусака с Лапад и Ориз

13/06/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо44
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука и го задушете леко в мазнината. Добавете нарязания на ситно лапад. След като лападът промени цвета си, добавете каймата и измития ориз.

Прибавете и домата, нарязан на малки парченца. Запържете около 4-5 минути, като бъркате сместа.

Овкусете със сол и черен пипер.

Готовата смес изсипете в тава за печене. Добавете топла вода /количеството да е достатъчно, за да покрие ориза/.

Сложете ястието в загрята фурна и запечете.

След като течността се изпари и ориза омекне, полейте с млечна смес, приготвена по следния начин:
разбийте яйцата, прибавете млякото със содата и брашното, разбъркайте до еднородност.

Запечете отново до златист загар.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар