Парти тиквени пръчици с панировка на фурна

12/06/2018
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор4971995551
"Признаваме си, трето парти организираме само и само да имаме причина да си приготвим парти тиквени пръчици с панировка "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции25
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 200
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • тиквички - 5 бр., малки
  • жълтъци - 2 бр.
  • бира - 2 с.л.
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • и още за овалване
  • галета - 1 ч.ч.
  • пармезан - 4 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • За млечният сос
  • йогурт - 450 г
  • чесън - 2 скилидки чесън
  • копър - нарязан пресен
  • семена от резене - 1 ч.л.
  • растителна мазнина - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бързи и здравословни, лесни за приготвяне, вие ще имате гарантиран успех с тези хрупкави тиквени пръчици за вашето парти.

За целта избирам бейби тиквички с големина до 10 см. Ако не разполагате с такива, изберете възможно най-мъничките.

Разрежете ги на ивици. Подредете ги върху памучна кърпа, която ще попие излишната им влага.

В дълбока чиния изсипваме сухите съставки - галета, която е подправена с чесън, черен пипер и ситно настърган пармезан.

В друга чиния смесваме жълтъците, бирата, нишестето и солта. Разбиваме до хомогенност, течността трябва да е по-рядка.

Постиламе в тавата хартия за печене, която напръскваме със спрей за готвене.

Фурната е включена на 180 градуса.

Потапяме тиквичките малко нишесте, после в яйчната смес и ги овалваме в галетата. Подреждаме ги на разстояние една от друга.

Напръскваме ги с мазнина и печем до появата на приятен златист загар и хрупкава текстура.

Изваждайки ги от фурната ги подреждаме върху решетка, за да се охладят.

Приготвяме соса, като смесим упоменатите за него съставки.

Поръсваме с прясно нарязан копър и запечени семена от резене.

Млечният сос е с гъста консистенция. Разпределяме го в подходящи чаши.

Отгоре подреждаме тиквените пръчици.

За този повод поднасяме охладени.

Съвет: Ако желаете, можете да ги изпържите, но за мен препоръчителният вариант е във фурната.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар