Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Български чийзкейк с крема сирене

Български чийзкейк с крема сирене

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Български чийзкейк с крема сирене
Снимка: Анонимен
2 / 4
13/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
8
"Когато пренесем добрите идеи на родна почва, получаваме един невероятно вкусен Български чийзкейк с крема сирене"

Необходими Продукти

  • За блата
  • чаени бисквити - 2 пакета
  • масло - 60 г
  • За крема
  • крема сирене - 400 г
  • кисело мляко - 400 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • течна ванилия - 1/3 ч.л.
  • червена слакарска боя - 1/4 ч.л.
  • зелена сладкарска боя - 1/4 ч.л.
  • желатин - 2 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе бисквитите заедно с маслото. Разстиламе сместа на дъното на кръгла форма и притискаме хубаво.

Смесваме крема сиренето с киселото мляко, захарта, ванилията и лимоновия сок. Разтваряме желатина според указанията и го добавяме в крема.

Разбъркваме и разделяме сместа на три равни части. Първата оставяме бяла, а останалите две поотделно оцветяваме с червена и зелена боя.

Сипваме върху блата червения крем и прибираме в хладилника да се стегне. След това отгоре последователно сипваме зеления, а отгоре и белия крем.

Прибираме в хладилника за една нощ да се стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: