Пастет от аншоа

14/06/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф75023024012
"Ние ще отговаряме за изпичането на филийките, а вие ще приготвите пастет от аншоа - на това му се казва екипна работа "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 106
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете маслините и ги нарежете на съвсем ситно. Оставете няколко цели маслини за декорация.

Обелете чесъна и го наситнете.

Смесете филетата аншоа, зехтина, маслините, чесъна, прясно изцедения лимонов сок и черен пипер и намачкайте всичко хубаво с вилица. Украсете с каперсите

Ако желаете, може и да използвате пасатор, но аз лично го предпочитам с по-осезаема текстура.

Съхранявайте в хладилник и консумирайте в рамките на 2-3 дни.

Може да поднесете пастета в подходящ съд като разядка или да го сервирате с препечен хляб, брускети или друго по ваш избор.

Гарнирайте с цели маслинки и листенца магданоз.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!