Чеснови суджуци

12/06/2018
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comМастър Шеф6642072248
"Тържествено се заклеваме да консумираме тези чеснови суджуци табиетлийски, в компанията на приятели и само с много хубаво вино "
Приготвяне30 мин.
Готвене14 мин.
Общо44 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо539
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете нарязаното на кубчета свинско и телешко месо през едрата решетка на месомелачката. Ако свинското месо не е прошарено с мазнина, добавете малко сланина. Прехвърлете го в подходящ съд и хубаво размесете с всички подправки.

Покрийте съда с фолио за свежо съхранение и оставете на хладно за 24 часа.
На следващия ден месото отново се смила с месомелачката през едрата решетка. Прибира се покрито в хладилник за още поне 12 часа.

След това с машинката за мелене на месо и приставката за пълнене предварително измитите и изкиснати в хладка вода свински черва се пълнят със сместа и връзват през 20 см или на желана дължина.

Готовите суджуци могат да се съхраняват до няколко дни в хладилник или да се увиснат на хладно и проветриво място за сушене. Ако ще ги сушите, е добре с игла да ги надупчите на няколко места и всяка вечер леко да ги разточвате със стъклено шише или точилка, за да излезне въздухът.

След около 3 седмици суджукът е готов за консумация. А ако не ви се чака толкова - суровият суджук става много вкусен изпечен на жар или скара. И червеното винце много му подхожда!

Добър апетит и наздраве!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар