Салата със скариди и печени чушки

13/06/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф6044572734
Приготвяне15 мин.
Готвене8 мин.
Общо23 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо122
  • Преглеждания за месеца122
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте тиган с една лъжичка зехтин на силен огън и запечете скаридите от двете страни за кратко - щом цветът им от сивкав стане оранжев, готови са и веднага ги извадете.

Оставете да се охладят и обелете запазвайки главите - в тях се съдържа есенцията и вкуса на морския дар.

В купичка изстискайте всичко от скаридените главички и смесете със зехтина, сокът от лимона, накълцания магданоз и сол и пипер.

Печените чушки подредете в чиния цели, ако са малки и нарязани ако са по-големи. Всяка обелена скарида завивайте в листо пресен бисилек и бодвайте на дървена или пластмасова клечка.

Подреждайте върху чушките около 5 морски дара на порция. В центъра на салатата поставяйте по една гола скарида.

Залейте с приготвения дресинг и декорирайте по ваш вкус.

Поднесете салатата с хубаво бяло вино.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Tania Rusenova
Tania Rusenova
13.06.2018 20:57
Красота .Браво Дани !
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв