Бруклински хотдог с царевица

13/06/2018
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4248912095
"За хората в Бруклин, това не е просто хот дог, а състояние на духа "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо230
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука и го нарежете на тънки полумесеци.

Загрейте незалепващ тиган на умерена температура на котлона и запържете листчетата бекон.

Отстранете бекона от тигана. Ако е съвсем малко мазнината от бекона, сипете малко олио в тигана.

Поставете лука в тигана. Посолете със сол и разбъркайте. Намалете температурата на котлона и гответе лука докато се карамелизира и стане златист около 15 мин. Извадете върху кухненска хартия.

В тиган на котлона загрейте 1 с.л. масло. Добавете зърната сладка царевица, захарта и овкусете със сол. Пържете докато царевицата се карамелизира в маслото, като периодично разбърквате около 15-20 мин.

Загрейте грил тиган. Запечете кренвиршите на тигана. Намажете леко кренвиршите с лютия сос.

Междувременно разрежете хлебчетата за хотдог и ги намежете с тънък слой масло. Запечете откъм страната намазана с масло на грил тигана.

Аранжиране: Намажете хлебчетата с тънък слой майонеза и горчица. Поставете кренвиршите и върху тях разпределете от карамелизирания лук. Отгоре подредете накъсани малки парчета от бекона и поръсете с царевица.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар