Бананов кекс с шоколад

13/06/2018
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф73369845551
"Специално за всички, които са на диета - хора, дръжте се, ние ще се помъчим да хапнем и вместо вас "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 421
  • Преглеждания за месеца209
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса;
Кейкова фарма покрита изцяло с хартия - 22 /9 см

Орехите и шоколадът се нарязват на големи парчета с нож. Оставят се настрана. В купа се смесва брашното, бакпулвера и солта.

В купа бананите се смачкват с вилца, не е необходимо да са на гладко пюре. Прибавят се яйцата и се разбърква с вилица, добавя се захарта, млякото, олиото, ванилията, шоколада и орехите, като се разбърква след всяко прибавяне на съответния продукт.

Цялата смес се разбърка с вилица, докато се обединят продуктите. Прибавя се и брашното на две порции, като не се прекалява с разбъркването, може и да има бучки, не е проблем.

Изсипва се във формата, заглажда се. Пече се на 180 градуса за около 40 минути.

ШОКОЛАДОВА ЗАЛИВКА
Сметаната се сгорещява до точка на кипене. Сваля се от котлона и се прибавя на парчета черният шоколад. Изчаква се 1-2 мин и след това се разбърква до пълното му стопяване и се охлажда на стайна температура.

На водна баня се стопява и белият шоколад, охлажда се на стайна температура.

Готовият кейк се залива с охладен черен шоколад, оставя се да се стече по страните му.

Изчакват се 2-3 минути и по вертикала се полага на тънка струйка белия шоколад. Минава се с дървено шишче по хоризонтала за да се образува шарка.

Източник: Юлия Висоцкаяподобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!