Шоколадов декаданс

14/06/2018
Криси87
отКриси87Помощник Готвач7511229
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начупваме двата вида шоколад в малка тенджера. Добавяме маслото и загряваме на котлона.

Когато шоколада омекне, отместваме от котлона и добавяме ликьора, какаото, лешниковата паста, лешниците и бисквитите.

Разбъркваме и когато сместа се охлади размесваме с ръце. Прибираме в хладилника да се стегне.

След това от сместа оформяме фитили с дебелина на краставица и дълги 10 см. Разтопяваме черния шоколад с маслото и топваме всеки фитил вътре.

Изваждаме на решетка и поръсваме с начупените лешници.

Прибираме в хладилника за 1-2 часа да се стегнат. Сервираме нарязани на половинки.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар