Пържени пилешки бутчета в сос

13/06/2018
Ася Заевска
отАся ЗаевскаПомощник Готвач13919442
"Защото сосът е онова, което превръща обикновените пържени бутчета в перфектните бутчета със сос "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо308
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 3 бр. (цели)
  • брашно - 1 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • босилек - 1 с.л. (сух)
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • масло - 2 с.л.
  • за соса
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • домати - 420 г белени (консерва, може и буркан)
  • сол - 1 щипка
  • захар - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • царевично нишесте - 1 с.л. ( с връх)
  • вода - 1/2 к.ч. ( за разтваряне на нишестето)
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме бутчетата. Разделяме ги на горно и долно. В купа смесваме брашното, босилека, солта и пипера. В тази смес овалваме всяко бутче.

В дълбок съд (на котлона) загряваме зехтина и към него прибавяме маслото. Щом маслото се разтопи прибавяме (оваляните в брашняната смес) бутчета.

Пържим ги до златисто, като ги обръщаме за да се изпържат от двете страни.След това ги изваждаме, отцеждаме и захлупваме в йена.

Към зехтина и маслото (в които сме пържили бутчетата) прибавяме нарязаните на ситно лук и чесън.Запържваме за 2-3 минути и наливаме червеното вино.

Разбъркваме и оставяме на среден огън да къкри, докато виното намалее на 1/2. Следва добавянето и на доматите. Овкусяваме със сол, черен пипер и захар. Разбъркваме и оставяме да къкри за 20-на минути.

След това разтваряме нишестето и го добавяме на тънка струя към доматената смес. Разбъркваме и връщаме бутчетата в съда. Поръсваме ги с наситнения магданоз и захлупваме. Оставяме на котлона, на слаб огън за още 10-на минути.

При поднасяне сервираме бутчетата заляти със сос.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар