Пресни картофи с масло на фурна

13/06/2018
Теодора  Иванова Каменова
отТеодора Иванова КаменоваПомощник Готвач4810019331
Приготвяне70 мин.
Готвене60 мин.
Общо130 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо856
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пресни картофи - 12 бр средни, по възможност с еднаква големина
  • масло - 30 г
  • олио - 2 с. л.
  • вода - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • риган
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиват се картофите и се почистват от тънката кора.

В тава, на която да покриват дъното /средна големина /, се изсипват и се овкусяват със сол, пипер и подправките. Натриват се хубаво с ръка и се подреждат един до друг цели.

Отстрани в тавата се изсипва олиото, водата и ако не покрива поне един пръст във вашата тава, се добавя още малко. Но да се има предвид, че пресните картофи също съдържат доста.

Отгоре се нареждат парченца масло и се слагат във фурната на 250 градуса за около 30 минути /ако фурната е загрята/ и докато отгоре картофките хванат хубава кора.

Изважда се тавата, обръщат се внимателно с лъжица един по един и се връщат във фурната за още около 30 минути, до готовност. Ако водата съвсем е извряла, се добавя съвсем малко.

Сервират се топли.

Добър апетит !подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар