Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Салата от гриловани и пресни зеленчуци с калмари

Салата от гриловани и пресни зеленчуци с калмари

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5273k1k2k5
Салата от гриловани и пресни зеленчуци с калмари
Снимка: Величка Щърбанова
3 / 5
01/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Грил-тиганът е перфектен помощник в кухнята в правилните ръце"

Необходими Продукти

  • калмар - 1 бр. туба с пипала
  • айсберг - 3 - 4 листа
  • домати - 1 бр.
  • тиквички - 1/2 бр. малка
  • патладжани - 2 - 3 шайби
  • чушки - 1 бр.
  • за овкусяване
  • хималайска сол
  • лимон
  • зехтин
  • редукция от нар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Калмара, след като се почисти, измие с вода и отцеди добре, намазваме със зехтин и мъничко хималайска сол. Оставя се да престои минимум 30 мин и се изпича на грил тиган от всички страни.

Изпечен го увиваме във алуминиево фолио да се задуши и остане топъл. Като изстине има опасност да се стане жилав.

Чушката се изпича на тигана. Обелва се и се отстраняват дръжката и семките.

Тиквичката и патладжанът се нарязват на шайби, посоляват се леко, напръскват се със зехтин и се изпичат на грил тигана от двете страни. Нека зеленчуците не се препичат, а да останат леко хрупкави.

Калмара нарязваме на шайби и поставяме в средата на голяма чиния за салата. Около него последователно подреждаме нарязаните гриловани зеленчуци, домата и накъсаните на парчета листа айсберг.

В купичка разбъркайте лимонов сок, зехтин, хималайска сол и редукция от нар (количествата са по ваш вкус) и овкусете салатата.

Салатата от гриловани и пресни зеленчуци с калмари е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: